Doel

De RRQR wil de contacten die zijn opgedaan tijdens de C.S.F.R.-tijd in stand houden en bevorderen. Zo is de RRQR na de studententijd een platform om ideeën uit te wisselen en bezinning te blijven stimuleren. Van hieruit beogen we een bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. 

Bovendien wil de RRQR dienstbaar zijn aan de vereniging waaruit ze voorkomt: de C.S.F.R. Dit doet ze door middel van praesidestrainingen, overleg met het landelijk bestuur en contact met de plaatselijke besturen.

Lidmaatschap

Lidmaatschap van de RRQR kost 14 euro per kalenderjaar en kan worden aangevraagd via het plaatselijk dispuutsbestuur. Men wordt immers oud-lid van het dispuut waarvan men lid is geweest.

De aanvraag voor het oud-lidmaatschap wordt in behandeling genomen door het plaatselijk bestuur, waarna het landelijk bestuur het lid of ex-lid installeert tot disputair oud-lid en hiermee tot lid van de RRQR.

Inbegrepen bij het lidmaatschap zijn een digitaal nummer van De Civitate, een digitaal nummer van Wapenveld, uitnodigingen voor landelijke en disputaire lustra en informatie vanuit het dispuut waarvan men lid is geweest. U kunt uw lidmaatschap ook uitbreiden met een volledig abonnement op Wapenveld en/of De Civitate.

Het winnende RRQR-team op de ZOCO van 2005

Activiteiten

Leden van de RRQR zijn in de eerste plaats oud-leden van hun eigen dispuut. Het dispuut van herkomst nodigt hen uit voor disputaire oud-ledenactiviteiten. 

Verder is de RRQR verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse training voor de f.t.-praesides van de C.S.F.R. en voor het bijeen brengen van de disputaire verantwoordelijken voor het oud-ledenbeleid in een jaarlijks overleg. 

Bij voldoende animo wordt tijdens de jaarlijkse ZomerConferentie van de C.S.F.R. de voetbalwedstrijd om de A.A. van Ruler-bokaal gespeeld.

Disputaire contactpersonen voor oud-leden

Sinds 2012 heeft de RRQR een disputaire structuur. Dat betekent dat u specifiek oud-lid wordt van het dispuut waarvan u lid bent geweest. U kunt contact opnemen met uw dispuut via onderstaande kanalen.

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E.: abactis [at] csframsterdam.nl 
Dei Gratia: abactis [at] csfrwageningen.nl 
Emèt Qenee: abactis [at] emetqenee.nl 
Ichtus: abactis [at] csfrrotterdam.nl 
Johannes Calvijn: vice-abactis [at] csfr-delft.nl 
Panoplia: reunisten [at] panoplia.nl   
Qua Vadis: info [at] csfrnijmegen.nl 
Sola Scriptura: solumnici [at] sola-scriptura.nl en https://solumni.sola-scriptura.nl/
Yir’ at ‘Adonay: oud-leden [at] csfrgroningen.nl bo jackson training en https://csfrgroningen.nl/oud-leden/